Handleiding: Supersnel Je Wordpress Website Maken



Leer hoe je stap voor stap een eigen Word, Press website kunt bouwen met een mooi en modern design in no-time. Ah… daar ben je. Eindelijk. Ik zat al op je te wachten. Euhm. Hallo? Wie ben jij?Ruben. Gaan we vandaag een eigen Word, Press website maken? Oh… Ja. Ik denk het.

That's me! We bespreken alle stappen die bij het maken van een eigen website komen kijken. We hebben checklists, stappenplannen, illustraties, voorbeelden, video’s en VEEL afbeeldingen. Ik heb er vertrouwen, en durf ik het te zeggen… zin in. Met Word, Press kun je elke kant op. Word, Press werkt namelijk met thema’s, plugins en vooraf ontworpen designs.

P.S. De video heeft geen geluid, het is puur om even een gevoel te krijgen van hoe Word, Press en thema’s werken. Later leg ik alle stappen uitgebreid uit. We gaan later in deze handleiding meerdere websites maken als voorbeeld, met verschillende thema’s, templates en pagebuilders. Zo krijg jij de tools & know-how om later templates aan te passen of te maken.

nl, 000. nl of vakmanpeterhoorn. nl. Een . Dat is simpel gezegd het huren van een stuk ruimte op het internet waar de bestanden van jouw website opstaan. En een (content management systeem) om jouw website te bouwen en onderhouden. Wij gaan Word, Press gebruiken. Al die drie dingen regel je allemaal in één keer bij een webhost.

Wordpress Website Maken: Een Stap-voor-stap Handleiding ...

Oké. Het is tijd voor een kleine vragenronde. Kort antwoord: Word, Press is het populairste systeem om websites mee te bouwen en onderhouden. Lees meer. Kort antwoord: Meer dan . Het is minstens tien keer zo populair als de nummer twee. Die populariteit zorgt voor aanbod, flexibiliteit en ontwikkeling. Kort antwoord: In 10 minuten heb je een simpele website.

Daarna komt het vullen en tweaken van de website. Kort antwoord: Een eigen website kost ongeveer 15 euro per maand. Evenveel als Netflix. Maar het kan ook voor 5 euro p/m – als je wat dingen wil opgeven. Verder heb je gratis designs, ontwerpen die rond de 50 euro kosten en je kunt ook een website op maat laten maken.

Website Laten Maken Prijs AchterhoekHoeveel Kost Het Om Een Website Te Laten Maken Achterhoek


De officiele website van Word, Press is Word, Press. org. Word, Press. com, dat is een commerciële partij die met een beperkte en afgesloten versie van Word, Press werkt. Hopelijk is het proces helder voor beginners. En als iets onduidelijk is, stuur mij dan even een mailtje. Misschien kan ik helpen.

Een aantal Word, Press website voorbeelden:Designs van het Word, Press thema Bridge Hosting is het huren van een stuk schijfruimte op een krachtige server die 24/7 verbonden staat met het internet in een beveiligd datacenter met klimaatcontrole. Het is de plek waar de bestanden van jouw website op komen te staan.

Zelf Een Wordpress Website Maken In 8 Stappen - Strato

Betaalbare Website Laten Maken Door Frank BrinksMaatwerk Website Laten Maken ZZP


Dit zijn de eerste stappen die we zo moeten maken:Bestel een (Word, Press) hostingpakket bij een aanbevolen webhost (kom ik zo op)Vul de domeinnaam die je wil hebben, Rond de bestelling af. Installeer Word, Press Рdit gebeurt bij ̩̩n partij automatisch, bij de ander in 3 klikken. Elke stap bespreken we hieronder.

Ze hebben een van de snelste hosting in Nederland. Met een van de hoogste up-time. En misschien wel de beste support in Nederland. staat bekend om hun onbeperkte . Elke keer als je bij het bouwen van een website ergens tegenaan loopt, of als je ergens advies over wil, dan kun je als klant de servicedesk van xel bellen of mailen en dan krijg je een antwoord van een Word, Press expert.

Je kunt ook deze uitgebreide vergelijking van Word, Press hosts bekijken (met tabellen, tests, reviews en screenshots). Na het kiezen van een hostingpakket moet je een domeinnaam kiezen. Een sterke domeinnaam is makkelijk te onthouden en op te schrijven. Dus de lengte maakt niet echt uit, de eenvoud wel. Het kan zijn dat je er al eentje hebt bedacht, maar heb je ook al de beschikbaarheid gecheckt? De meeste bestaande woorden zijn al vastgelegd als domeinnaam.

Een aantal ideeën. Combineer meerdere bestaande (en/of niet bestaande) woorden. Voeg de, het of een toe – bijv: dewereldreiziger, Maak er een korte zin van – dezonzakt, Denk aan synoniemen – in plaats van reizen, ontdekken. Denk aan woorden in andere talen (Engels, Frans, Spaans etc ). Lees ook: Hulp bij het bedenken van een bedrijfsnaam: 18 voorbeelden Top, rond dan de bestelling af.

Wordpress Hosting Bij Yourhosting: De Snelste Van Nederland!

Nog niet besteld? Kies dan de partij hierboven die bij jou het best past, kies het pakket dat je wilt, gebruik de domeincheck om een vrije domeinnaam te vinden en rond de bestelling af. Heb je een van de aanbevolen Word, Press hostingpakketten en een domeinnaam besteld? Top. Dan gaan we door.

Of ga naar jouwdomeinnaam. nl Wanneer je voor de eerste keer inlogt en het Word, Press dashboard ziet dan denk je waarschijnlijk: “Oké, euhm… wat nu?“. Nou. Een paar keer rustig ademen. Het werken met een nieuw programma is altijd even wennen. Ik snap het. Je hoeft niet per se alles direct te snappen, dat komt vanzelf.

Laten we gewoon rustig door alle opties heen bladeren, zodat alles stapje voor stapje duidelijker wordt. Je website hoeft niet per se vandaag online te staan. Je bent nu al ver gekomen, daar mag je trots op zijn. Oké? Laten we beginnen met een mini-rondleiding. We gaan het Word, Press menu (die zie je aan de linkerkant) kort bespreken.

Hier kun je plugins downloaden, activeren en beheren.: Voeg meerdere gebruikers toe en geef aan hoeveel rechten (toegang) ze hebben tot jouw website.: Tools voor het importeren en exporteren van websites (alleen nuttig bij het verhuizen van websites):: Pas o. a. de titel, taal en datum aan.: Instellingen over formats – heb je niet nodig.: Hier kun je aangeven welke pagina jouw homepage en blog wordt en of je jouw website wil verstoppen voor de zoekmachine.: Instellingen over reacties op jouw site.: Bepaal maximale afmetingen van afbeeldingen: Hier kun je de structuur van de URL’s bepaleny: Bepaal welke pagina informatie geeft over jouw privacybeleid.

Hoe Verhuis Ik Mijn Wordpress Website Naar Sqr Hosting?

Soms zijn die losstaand en soms staan ze onder bestaande menu-items, zoals Instellingen. Samengevat: Meer dan de helft van de menu-items kunnen we negeren, een deel gaan we eenmalig gebruiken en een paar menu-items gebruiken we vaak. 95% van alle instellingen hoeven we niet aan te passen. Waarschijnlijk wil je direct beginnen met pagina’s maken en het design aanpassen.

Dat begrijp ik 100%, maar ik raad je het af. Er zijn wat dingen die eerst gedaan moeten worden. We moeten een paar instellingen goedzetten en wat onderdelen (het menu, bijvoorbeeld) even bespreken. Anders loop je later misschien tegen problemen aan. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Word, Press geeft nieuwe pagina’s vrij onduidelijke URL’s, bijvoorbeeld zonnigedag.

Wat Kost Een Website Laten Maken GelderlandShopify Website Laten Maken Door Frank Brinks


Het stukje “?p=6” is vrij onduidelijk. We kunnen niet zien waar de pagina over gaat. Dit gaan we heel snel veranderen naar een ‘schone’ URL.Klik op het menu-item Instellingen en ga daarna naar Permalinks. Vink dan Berichtnaam aan en klik op wijzigingen opslaan. De titel van elke nieuwe pagina wordt nu automatisch omgezet in de URL.

nl/advocaat-utrecht/ Laten we een handvol pagina’s maken. Dan heeft de website direct wat body. Het draait op dit moment alleen even om het aanmaken van de pagina’s, later mag je ze vullen. We doen dit omdat we dan daarna direct kunnen bespreken hoe we een menu aanmaken, vullen en indelen.

Zelf Je Wordpress-website Maken: De Ultieme Startersgids

Vier pagina’s die bijna elke website heeft:Een homepage. Een blog. Een ‘over’-pagina. En een contactpagina. Als je trouwens alleen wil bloggen, dan hoef je geen pagina aan te maken en die ‘blog’ en ‘homepage’ te noemen – dit komt omdat de standaard optie bij Word, Press alleen een blog is.

Dat is heel makkelijk. Ga naar het menu-item Pagina’s. Klik daarna op Nieuwe pagina. Vul de titel van de pagina in, bijvoorbeeld Home, Klik rechtsboven op de blauwe knop Publiceren. Klik daarna linksboven op het zwarte Word, Press logo om naar de homepage te gaan en maak dan de volgende pagina aan.

We moeten nu aangeven dat de pagina die we Blog hebben genoemd de pagina wordt waar alle blogartikelen getoond worden, anders is het gewoon een pagina die blog heet. En dat de pagina die we Home hebben genoemd onze homepage wordt. En deze stap kan je weer overslaan als je enkel een blog wil.

Dat is een verwarrende beslissing door Word, Press. Wat je nu eerst moet doen is naar het menu-item Themes gaan. Dan bovenaan op New Thema klikken. Klikken op het tabblad Popular. En dan een ander thema installeren, zoals Twenty Twenty en daarna activeren. Je kunt vervolgens verder met deze handleiding.

Stap-voor-stap Je Wordpress Website Bouwen - Zonder Code

Of je ziet geen menu. Of je ziet een menu met in chaotische volgorde. Zonder het aanmaken van een menu wordt elke pagina die je aanmaakt automatisch in het menu geplaatst, maar in de volgorde van nieuw naar oud. Dat wordt op een gegeven moment een zooitje. Klik op Weergave en daarna op Menu’s, Vul daarna bij Menunaam een naam in en klik op Menu aanmaken, Klik aan de linkerkant op de pagina’s die je aan het menu wil toevoegen en klik op Aan menu toevoegen.

Sleep de menu-items daarna in de juiste volgorde – een submenu maak je door een item iets naar rechts te slepen. Geef onderaan de locatie van het menu aan. De naam is Primair of hoofdmenu – of iets in die zin. Klik op Menu Opslaan. In de video zie je een beknopte visuele uitleg.

a. het verwijderen van menu-items etc) kun je naar specifieke Word, Press menu maken handleiding. Het menu is klaar. Heb je een nieuwe pagina die je aan het menu wilt toevoegen? Ga dan weer naar het menu, voeg de desbetreffende pagina toe en klik op Menu opslaan. P.S. Bij het importeren van de demo content van een Word, Press thema komen nieuwe instellingen (over het blog en de homepage), nieuwe pagina’s en waarschijnlijk een nieuw menu.

Dat is prima. We hebben nu de know-how om alles aan te passen. Het maken en bewerken van een pagina via Word, Press lijkt enorm op wat je waarschijnlijk gewend bent met Word of Pages. Maar er zijn wel wat verschillen. Word, Press werkt bijvoorbeeld met een blokkensysteem. Dat betekent dat iedere kop, alinea, lijstje, afbeelding etc automatisch een apart (content)blok vormt en dat je die blokken individueel kunt verschuiven en aanpassen.

Website Maken Met Elementor - Sij Web

Dat plusje kun je linksboven vinden, aan de rechterkant van een blok en als je met je muis net boven een bestaande blok met je muis hangt. Je ziet daarna jouw 6 meest gebruikte blokken. Je kunt verder op de naam van specifieke blokken zoeken of klikken op Alles bekijken om een sidebar met alle blokken te tonen.

Met (dus een tekst in een kop, bijvoorbeeld). Met het icoontje van de zes kleine puntjes kun je het blok verslepen. En met de pijl kun je ook een blok naar boven of onder verplaatsen, Daarna komt een stukje met specifieke opties voor het blok zelf – in het voorbeeld hierboven heb je een optie op de breedte te bepalen, de grootte van de kop en de uitlijning.

Laten we de populairste blokken even bespreken. Wanneer je een normale pagina of blog maakt dan kom je maar in aanraking met een paar blokken/widgets en teksteigenschappen. Hier de populairste.: Dat is een tekstblok. De standaard. Dit blok krijg je ook wanneer je gewoon op Enter drukt.: Selecteer eerst een tekst en klik daarna op: om de tekst dikgedrukt te maken: om de tekst cursief te maken (ketting): om een link te maken.

Plugins zijn stukjes functionaliteit die je kunt downloaden en aan jouw site toevoegen. Voor bijna alles is er wel een plugin. Zo zijn er plugins om van je Word, Press website een webshop te maken, om statistieken te meten, om contactformulieren te maken, om een forum toe te voegen en om je website sneller te maken.